Honden

Honden-dienst

Dierenarts Honden

Dierenartsenpraktijk Hoogstraat in Eindhoven heeft de dierenarts in huis die de beste zorg voor uw hond kan bieden. Er zijn veel verschillende soorten honden, elk ras kent zijn specifieke verzorging en omgang. Veel zaken gelden echter voor alle honden, dierenartsenpraktijk Hoogstraat biedt de beste zorg voor elke hond.
Uw trouwe viervoeter is in onze praktijk in goede handen.

Welke zorg van de dierenarts heeft uw hond nodig?

Hier onder volgen enkele voorbeelden van algemene zorg voor uw hond.

De jaarlijkse controle

Wanneer u een pup koopt komt u normaal gesproken voor het eerst naar de dierenarts wanneer de pup 9 weken oud is. U kunt het beste meteen na aanschaf van de pup het eerste puppyconsult bij de dierenarts inplannen. Het is verstandig om eenmaal per jaar naar de dierenarts te gaan voor een gezondheidscontrole van uw hond. Ook is het slim om een vaccinatie- en ontwormingsschema te bespreken.

Vaccinaties

Het advies is om uw hond 1x per jaar te laten vaccineren door uw dierenarts. Uw hond wordt dan ook meteen gewogen en gecheckt. Voor puppy’s geld dat ze de eerste 3 maanden 3x gevaccineerd moeten worden. Daarna volstaat 1x per jaar een vaccinatie en gezondheidscontrole.

Ontworming

Regelmatig ontwormen van uw hond is erg belangrijk. Worminfecties komen bij honden namelijk vaak voor. Dit is niet alleen gevaarlijk voor de gezondheid van uw hond, maar kan ook voor uw eigen gezondheid gevaar opleveren. Het advies is om uw pup bij de leeftijd van 2, 4 en 6 weken en 2, 4 en 6 maanden te laten ontwormen. Dit omdat de pups al besmet kunnen zijn door hun moeder. Volwassen honden kunnen door de ontlasting van andere honden ook gemakkelijk besmet raken met wormen. Daarom blijft ontwormen belangrijk

Vlooien en teken

Honden komen het gehele jaar in aanraking met vlooien en teken. De dierenarts beschikt over middelen om deze parasieten te bestrijden. Er zijn verschillende producten tegen vlooien en teken, afhankelijk van uw situatie geven wij graag passend advies.

Chippen

U bent verplicht uw hond te laten chippen. Dit zodat uw hond altijd geïdentificeerd kan worden. De chip is kleiner dan een eurocent, maar voor u en uw hond van ongekende waarde!

Overige diensten die wij uitvoeren met betrekking tot honden

  • Operaties
  • Röntgenologie
  • Bloedonderzoek
  • Gebitsbehandeling

*Alle door ons gemaakte röntgenfoto’s worden voor beoordeling naar een veterinaire radioloog gestuurd.

rontgen

Wilt u meer weten over zorg voor uw hond?
Of een afspraak maken voor controle of een probleem?
Neem gerust contact op.