Katten

Katten-dienst

Dierenarts katten

Dierenartsenpraktijk Hoogstraat in Eindhoven heeft de dierenarts in huis om de beste zorg voor uw kat of katten te bieden. Een kat is erg gevoelig voor stressvolle situaties en drukte. Onze ervaring is dat katten in onze kliniek een rustige ervaring hebben als ze behandeld worden. Dit is prettig voor uw kat en voor u zelf, ook voor ons is het belangrijk dat uw huisdier zo min mogelijk stress ervaart bij een bezoek aan de dierenarts.

Welke algemene zorg heeft uw kat van de dierenarts nodig?

Jaarlijkse controle

Net als bij honden is het verstandig uw kat eenmaal per jaar door de dierenarts te laten controleren. Tijdens deze controle wordt uw kat volledig nagekeken. Eventuele vaccinaties worden gedaan en u krijgt advies over de gezondheid van uw kat.

Vaccinaties

Het komt veel voor dat kittens bij aanschaf al volledig geënt zijn. Dit kunt u (laten) controleren in het vaccinatieboekje of het paspoort van uw kat. Kittens moeten op 9 en 12 weken gevaccineerd worden en ontwormd. Volwassen katten uit een asiel zijn vaak al door een dierenarts gecontroleerd en geënt. Wij “vaccineren op maat”, dit wil zeggen dat we voor u uitzoeken welke vaccinaties uw kat nodig heeft en alleen vaccineren wanneer nodig.

Ontworming

Ontwormen is ook voor uw kat erg belangrijk. Wormen kunnen overgedragen worden naar mensen, vooral kinderen en ouderen zijn vatbaar voor wormen. Voor de kat die veel buiten komt adviseren wij 4x per jaar ontwormen. Katten die alleen binnen leven kunnen 2x per jaar ontwormd worden.

Vlooien en teken

Katten komen het hele jaar door in aanraking met vlooien en teken. Juist bij een kat is het erg belangrijk om deze parasieten op de juiste manier te bestrijden. Een kat reageert veel gevoeliger op bestrijdingsmiddelen dan honden. Gebruik dus nooit een middel van de hond voor uw kat! Wij adviseren graag bij problemen met parasieten bij uw kat. Teken zijn de kat een minder groot probleem dan bij honden, dat is fijn want een kat kunnen slecht tegen bestrijdingsmiddelen voor teken. Tóch kan het zo zijn dat uw kat veel kleine teekjes heeft van door het gras lopen. Dit is meestal zichtbaar rond de kop van uw kat. Is dit het geval? Neem dan contact met ons op voor advies.

Chippen

Hoewel chippen voor katten in Nederland niet verplicht is raden wij u toch aan het te doen. Veel verloren katten in Nederland worden namelijk nooit terug gevonden. Veel katten komen hierdoor in het asiel terecht, en dat is iets wat we willen voorkomen.

Overige diensten met betrekking tot katten

  • Operaties
  • Röntgenologie
  • Bloedonderzoek
  • Gebitsbehandeling
kat

Wilt u meer weten?
Of een afspraak maken voor controle of problemen?
Neem gerust contact op.