Konijnen & knaagdieren

Knaagdieren-dienst

Dierenarts konijnen & knaagdieren

Dierenartsenkliniek de Hoogstraat in Eindhoven is er ook voor de kleinste vriendjes. Konijnen en knaagdieren zijn populaire huisdieren vanwege hun formaat. Er is in huis altijd wel een plekje voor een kleine knager te vinden. Hoewel konijnen overal aan knagen vallen ze niet onder de categorie knaagdieren.

Op deze pagina behandelen we de belangrijkste aspecten over de zorg voor konijnen en veel voorkomende knaagdieren. Kunt u op deze pagina niets vinden over uw “kleine” huisdier. Twijfel dan niet en neem contact met ons op. Ieder gezelligheidsdier is welkom in onze kliniek! Er staat altijd een dierenarts voor ze klaar.

Konijnen

Het is belangrijk dat u uw konijn bij de dierenarts laat vaccineren tegen de twee meest voorkomende konijnen ziektes. Myxomatose en VHD zijn virusinfecties met meestal een dodelijke afloop voor uw konijn. Een behandeling voor deze ziektes is er niet, maar gelukkig kunnen we er tegen vaccineren. Weet u niet zeker of uw konijn geënt is? Kom dan eens langs, wij vaccineren uw konijn eens per jaar tegen deze virusinfecties.

Gezondheidscheck konijnen
Een konijn mag alleen gevaccineerd worden door de dierenarts wanneer deze helemaal gezond is. Dit zijn de punten waar wij als dierenarts op letten als we konijnen op gezondheid controleren

  • Gebit: de snijtanden moeten mooi aansluiten, ook letten we op de vorm van de kiezen
  • Neus en ogen: we checken op uitvloeiing en andere onrechtmatigheden
  • Oren: is er geen oormijt aanwezig? Zijn de oren schoon?
  • Pootjes: checken op zoolzweertjes
  • Vacht: zijn er sporen van schurftmijt,vlooien of vachtmijt?
  • Hart en longen: is de functie van het hart en de longen goed?
  • Buik: controle op verdikkingen waar deze niet horen.
  • Achterhand: controle op sporen van diarree.

We geven u graag meer informatie over de verzorging van konijnen. Neem bij twijfel of problemen contact met ons op.

Knaagdieren

Knaagdieren zijn een zeer grote groep van huisdieren die soms ook de aandacht van een dierenarts nodig hebben. Bij dierenartsenkliniek de Hoogstraat in Eindhoven krijgen we veel kleine knaagdieren als patiënten. We checken knaagdieren op gezondheid vlak na de aankoop, tijdens deze check geven wij u tips over de verzorging van uw knaagdier. We vinden het erg belangrijk dat uw knaagdier gezond is en gezond blijft. Al uw knagende vriendjes zijn bij ons in goede handen.

Heeft u vragen of problemen met betrekking tot kleine huisdieren?
Twijfel dan niet en neem contact met ons op.